Amerikaanse banken mogen van toezichthouder bitcoin en crypto bewaren voor klanten

Goed nieuws voor banken en voor de adoptie van cryptocurrency! Het Amerikaanse Office of the Comptroller of the Currency (OCC) adviseert dat alle nationaal banken in de Verenigde Staten bewaarservices mogen bieden voor cryptocurrency’s.

Cryptografische sleutels en geld

Senior Counsel Jonathan Gould schreef in een openbare brief (gedeeld op CoinDesk) dat elke nationale bank de unieke cryptografische sleutels voor een wallet moet kunnen aanhouden. Dit maakt de weg vrij voor nationale banken om digitale activa voor hun klanten te bewaren.

De brief is een belangrijke mijlpaal voor de crypto-industrie. Voorheen hielden alleen gespecialiseerde crypto en fintechbedrijven zich bezig met de opslag van cryptocurrency voor derden, hiervoor moeten speciale licenties verkregen worden en als ze hun diensten willen aanbieden aan grote investeerders, dan is een trustcharter nodig. Nu kunnen grote, gereguleerde financiële bedrijven die al vergelijkbare bewaardiensten voor aandelencertificaten en dergelijke aanbieden, ook crypto bewaren.

Maar het kan ook net zo goed zijn dat Amerikaanse banken geen infrastructuur en nieuwe diensten willen bouwen en gebruik maken van fintechbedrijven die zich hier al mee bezig houden.

Banken zijn veiliger dan huidige opties

In de brief, die lijkt te zijn gericht aan een bank, staat dat banken mogelijk een veiliger alternatief kunnen bieden in vergelijking met bestaande opties. Zowel  consumenten als beleggingsadviseurs zouden mogelijk gebruik willen maken van gereguleerde bewaardiensten om ervoor te zorgen dat zij hun private keys niet verliezen, en dus ook de toegang tot hun geld.

‘Het verschaffen van bewaring voor cryptocurrency’s zou in verschillende opzichten verschillen van andere bewaaractiviteiten,’ valt in het Engels te lezen in de brief. Ook wees de schrijven op de noodzaak van cryptowallets, eraan toevoegend dat omdat ze op een blockchain bestaan, er geen fysiek bezit is van crypto’s.

‘De OCC erkent dat naarmate de financiële markten steeds technologischer worden, banken en andere dienstverleners waarschijnlijk steeds meer behoefte zullen hebben aan nieuwe technologie en innovatieve manieren om traditionele diensten namens klanten te verlenen. Banken kunnen zowel fiduciaire als niet-fiduciaire bewaardiensten aanbieden.’

Meer ontwikkelingen

De OCC wordt momenteel geleid door Brian Brooks, een voormalige Coinbase manager die eerder dit jaar de overstap naar de toezichthouder maakte. Hij is sinds het begin van de zomer waarnemend controleur en heeft al een aantal hervormingen voorgesteld die ten goede zouden komen aan cryptobedrijven. Denk aan een nationaal betalingssysteem, waardoor cryptobedrijven niet meer in elke staat een vergunning hoeven aan te vragen.

JPMorgan Chase is zo’n nationale bank die bankdiensten verleent aan cryptobedrijven, eerder dit jaar werd bekend dat Gemini en Coinbase rekeningen hebben bij de bank. Maar net als veel Europese banken, zijn banken in de Verenigde Staten over het algemeen terughoudend in het bedienen van cryptobedrijven.

In Nederland wordt die terughoudendheid ook in de hand geholpen door onze regering.

The post Amerikaanse banken mogen van toezichthouder bitcoin en crypto bewaren voor klanten appeared first on BTC Direct | Nieuws.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *