Veelgestelde vragen

We bieden momenteel ondersteuning voor onze geldautomaten, hier staan onze veelgestelde vragen.

De bitcoin-transactiekosten samen met de wisselkosten bepaalt de waarde van de vaste vergoeding. Momenteel hebben we de vaste kosten ingesteld op € 10, – voor Bitcoin en € 10, – voor ethereum per transactie.

We gebruiken de meest actuele tarieven van Kraken en we voegen 10% aan dit tarief toe. Dus als het echte tarief van Kraken voor 1 BTC = € 7000, – is, is het tarief dat we gebruiken € 7700, –

Dit zou kunnen zijn vanwege de volgende redenen:

  • De camera van de ATM is vies en moet worden schoongemaakt
  • De wallet QR-code is niet leesbaar
  • De wallet QR-code komt niet overeen met de geselecteerde crypto-valuta
  • Het wallet-adres is nog niet ondersteund door Lamassu
  • Het kan zijn dat de ATM-software hangt, maar dit gebeurt bijna nooit

Ja, u moet de Byecoin App installeren en door het Know Your Customer (KYC) -proces voordat u een transactie kunt uitvoeren.

Byecoin geeft geen restitutie.

Over het algemeen moet het ontvangen van ethereum niet langer duren dan een paar minuten.

Normaal moet het niet langer duren dan 15 minuten, maar in sommige gevallen is het netwerk zo druk dat het langer kan duren. Dit moet over het algemeen niet langer dan 24 uur duren.

Momenteel worden onze Fiat-betalingen gedaan met behulp van de euro en ondersteunen we bovendien alleen bitcoins en ethereum.

Om Bitcoins (of ether) te ontvangen, is het nodig om de Byecoin App te installeren en de QR-code die in de app wordt gegenereerd.

Een hardware wallet is, naast dat het bijna hetzelfde als een traditionele crypto-wallet is, een apparaat dat een of meer cryptocurrencies vasthoudt. De cryptografische geheimen worden beschermd door een beveiligde chip. Het is eigenlijk een kleine computer die uw transacties op een veilige en beveiligde manier behandelt. Als u Crypto op uw hardware wallet wilt ontvangen, moet u een QR-code van het ontvangende adres hebben, neem dan contact op met uw fabrikant van de hardware-portefeuilles voor meer informatie.

Elke wallet heeft zijn eigen manier om een back-up van uw privésleutels te maken. Een privésleutel is eigenlijk een unieke cryptografische sleutel waarmee u kunt bewijzen dat u de eigenaar bent van de crypto wallet en dus de geldmiddelen die onder dat account worden opgeslagen. Het is erg belangrijk dat u deze sleutels op verschillende USB-sticks of misschien een papieren wallet back-uppen, zodat u gemakkelijk kunt herstellen na een systeemcrash. Controleer de handleiding van uw wallet van voorkeur. We kunnen ook een back-up bieden!

Uw wallet kan eenvoudig worden gestolen wanneer deze op een mobiele telefoon is geïnstalleerd en u let niet op. Behandel uw mobiele telefoon altijd als uw echte portemonnee in dit geval, om dit te voorkomen. Bovendien is het belangrijk om uw wallet te beschermen met een wachtwoord en een back-up. Wanneer uw wallet is gestolen, neem dan contact op met Byecoin Support. Sommige tips om te voorkomen dat uw telefoon het slachtoffer wordt van gegevensdiefstal:
• Installeer een goede scanner voor virus- en malware
• Houd uw telefoon up-to-date, als het besturingssysteem verouderd is, koop of upgrade naar een nieuwe
• Open nooit bijlagen in e-mails die u niet vertrouwt
• Nooit downloaden of klik op links in een e-mail die u niet vertrouwt
• Werk niet met een rol beheerder, gebruik een normale beperkte gebruiker
• Zelfs een goede scanner voor virussen / malware ziet niet alle mogelijke gevaren, beperkende bestanden die u niet vertrouwt
• Deel nooit wachtwoorden / inloggegevens met iedereen
• Gebruik geen gemakkelijke wachtwoordfrases of wachtwoorden, zoals “cherry”, “ilovebitcoin” of “1234”
• Huur een professional in om u te helpen bij het beveiligen van uw apparaat

Wanneer u een wallet op uw pc, macbook of telefoon installeert, is het eerste wat u moet doen uw wallet beschermen met een code en/of een wachtwoord zin. Dit is van cruciaal belang en deze stap moet nooit worden overgeslagen. In de modernere wallets biedt de software van de wallet u 12 woorden (BIP39, Mnemonic-code voor het genereren van deterministische sleutels). Deze woorden moeten ergens worden opgeschreven en veilig worden gehouden van schade, ook van brand of andere onvoorziene risico’s. Controleer de handleiding van de wallet van uw voorkeur.

Technisch gezien zijn er geen verschillen, maar fysiek zijn er verschillen. Een normale digitale wallet is toegankelijk, vanuit b.v. uw laptop of mobiele telefoon. Een papieren wallet is alleen toegankelijk vanaf een stuk papier. En is daarom (gewoonlijk) niet online in tegenstelling tot een online hot wallet.

De Byecoin App is gratis en is te vinden in de Apple App Store (iOS) of Google Play Store (Android).

Soortgelijk aan een crypto wallet is een normale wallet, zoals u ermee kunt ontvangen en betalen. Er zijn echter enkele verschillen, een crypto wallet is volledig digitaal en kan alleen virtuele valuta bevatten. Byecoin biedt een persoonlijke wallet aan in de Byecoin App.

Een papieren wallet is een document dat de cryptografische sleutels bevat die uniek zijn voor een digitale crypto wallet. De sleutels worden normaal gesproken afgebeeld als QR-codes samen met de echte sleutels.

Staat uw vraag er niet bij?  Mail ons dan.