Bitcoin (BTC) is om deze 3 redenen bullish, legt strateeg Lyn Alden uit

Strateeg Lyn Alden zei dat ze in 2020 van mening over bitcoin (BTC) veranderd is. Zo was ze eerst ongeïnteresseerd, maar veranderde toch naar “redelijk bullish”. Na de daling van bitcoin in maart bleef ze optimistisch.

Alden, die Lyn Alden Investment Strategy oprichtte, schreef:

“Dus ik ben geen perma-bull op Bitcoin tegen welke prijs dan ook, of iemand die het regelrecht afwijst. Als belegger in veel beleggingscategorieën zijn dit de drie belangrijkste redenen waarom ik begin dit jaar ben overgestapt van ongeïnteresseerd naar behoorlijk bullish op Bitcoin, en dat ben ik ook vandaag nog.”

De drie redenen die Alden noemde zijn: schaarste, de halving en het potentieel van Bitcoin als hedge voor inflatie.

De schaarsheid van bitcoin (BTC)

In tegenstelling tot traditionele financiële producten, en zelfs goud, staat het maximale aantal bitcoin vast. Er kunnen nooit meer dan 21 miljoen coins in omloop zijn. Dit zorgt ervoor dat bitcoin een deflatoire valuta is.

Schaarsheid kan bitcoin waarde geven omschreef Alden in haar paper. Er is geen centrale partij die kan besluiten het monetair beleid van bitcoin te wijzigen. Als de vraag naar bitcoin stijgt, maar het aanbod blijft gelijk, zal de waarde kunnen stijgen.

Ze legde uit:

“Het protocol van Bitcoin beperkt het tot in totaal 21 miljoen munten, wat het schaarste en daarom mogelijk waarde geeft … als er vraag naar is.”

De halving

Ongeveer elke vier jaar is er een halving, wat er voor zorgt dat het aantal coins dat geproduceerd wordt, wordt verminderd.

Het doel van een halving is om het aantal bitcoin dat nieuw in de omloop komt, wordt gehalveerd totdat er 21 miljoen coins zijn. Een halving hakt de beloning voor miners op de blockchain in twee. Dit zorgde er in het verleden voor dat de koers van bitcoin heel hard steeg.

In een klimaat van stijgende inflatie

In mei 2020 gaf hedgefonds investeerde Paul Tudor Jones aan enthousiast te zijn over bitcoin en omschreef de cryptocurrency als “grote speculatie.” Tudor Jones gaf aan dat hij iets meer dan 1% van zijn vermogen in bitcoin heeft zitten. Hij legt uit dat dat de potentiële devaluatie van cash geld de waardepropositie van BTC versterkt.

“Elke dag die voorbijgaat dat bitcoin overleeft, zal het vertrouwen erin toenemen.”

Alden zei dat andere hedgefondsen de laatste tijd hebben geïnvesteerd of geëxperimenteerd met Bitcoin.

“Kleinere hedgefondsen zijn al bezig met Bitcoin en Tudor Jones is tot nu toe misschien wel de grootste investeerder om erin te stappen. Er zijn nu bedrijven die diensten hebben gericht op het aantrekken van institutionele investeerders bij Bitcoin, of het nu gaat om hedgefondsen, pensioenen, family offices of RIA-bedrijven. ”

The post Bitcoin (BTC) is om deze 3 redenen bullish, legt strateeg Lyn Alden uit appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *