Bitcoin (BTC) stijgt $1.500 in waarde en bereikt nieuwe yearly high, bitcoin forks presteren tevens goed

Na de uitbraak op 20 juli is de bitcoin (BTC) koers in een enorme stroomversnelling terecht gekomen. Weerstandszone na weerstandszone werd gebroken en ook afgelopen nacht was het weer raak. Ditmaal wist bitcoin een nieuwe yearly high te vestigen!

Bitcoin (BTC) bereikt nieuw jaarlijks hoogtepunt

De afgelopen dagen zijn er een aantal lange groene candles op rij te zien op de dagelijkse grafiek. Deze snelle opwaartse beweging werd ingezet nadat bitcoin uitbrak bij de prijszone van $9.250 na een lange saaie periode met weinig koersschommelingen.

De groene candle van gisteren is tot nu toe de grootste van de afgelopen dagen. Gisteren steeg de BTC koers namelijk van een prijs van ongeveer $9.900 tot een high van $11.420. Dit is een nieuw jaarlijks hoogtepunt. Het vorige hoogtepunt werd op 13 februari bereikt en lag op $10.552. Daar bevindt de bitcoin koers zich nu dus ver boven.

Na het bereiken van dit prijspunt zakte bitcoin weer iets terug. Op het moment van schrijven is de prijs van bitcoin $10.955 op cryptocurrency-exchange Coinbase. Voor nu ligt de eerstvolgende weerstand ongeveer bij $11.300. Support kan bij een verdere daling mogelijk bij $10.500 gevonden worden, de vorige yearly high.

Bitcoin forks doen het ook goed, litecoin (LTC) +9,5%

Opvallend is dat van de altcoins vooral de bitcoin forks het bijzonder goed doen. Bitcoin forks zijn cryptocurrencies die zijn afgesplitst van het originele Bitcoin-netwerk. Daartoe behoren onder andere bitcoin cash (BCH), bitcoin SV (BSV) en litecoin (LTC).

Bitcoin cash staat op dit moment 7,8 procent in de plus en is nu $271 waard. Bitcoin SV stijgt 7 procent en is $208,15 waard. Litecoin stijgt ten slotte 9,5 procent in waarde en is $53,44 waard. LTC is hiermee op dit moment de grootste stijger van de top 10 cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie.

De enorme stijging van bitcoin en zijn forks hebben ervoor gezorgd dat de totale cryptomarkt flink in waarde is gestegen. In 24 uur kwam er ongeveer $13 miljard bij. De totale marktkapitalisatie staat nu op $320,7 miljard waarbij bitcoin weer iets meer dan een procent van zijn dominantie in de markt terugpakt. De bitcoin dominantie is nu 62,9 procent.

The post Bitcoin (BTC) stijgt $1.500 in waarde en bereikt nieuwe yearly high, bitcoin forks presteren tevens goed appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *