Bitcoin in enquête Federal Reserve: ‘70% kent het, maar slechts 1% bezit BTC’

Nota bene de Federal Reserve, de Amerikaanse centrale bank, komt met een onderzoek waaruit blijkt dat de kennis over het bestaan van Bitcoin onder de Amerikaanse burgers wel degelijk aanwezig is. Er zijn echter nog maar weinig mensen die ook daadwerkelijk Bitcoin in bezit hebben of begrijpen hoe het werkt.

Dat blijkt uit de ‘Survey of Consumer Choice’, een enquête over het jaar 2019 waarvan gisteren de resultaten werden gepubliceerd.

Onderzoek naar betalingen

Er worden jaarlijks meerdere consumentenonderzoeken gedaan om informatie te krijgen over wat mensen voor diensten gebruiken voor (digitale) betalingen te doen. Vaak worden deze enquêtes uitgevoerd door particuliere bedrijven zoals Visa, PayPal en Wells Fargo. En daarmee zijn de uitkomsten en resultaten niet voor het grote publiek in te zien.

Gelukkig doet de Federal Reserve ook ieder jaar ook zo’n enquête. Zo ook in 2019, met de ‘Survey of Consumer Payment Choice’ (SCPC), uitgevoerd de FED van Atlanta.

Een van de conclusies is dat het gebruik van contant geld vorig jaar in de Verenigde Staten is afgenomen. In 2018 was dat nog 23,5%. Vorig jaar lag dit getal twee procent lager.

Intussen waren pinbetalingen (met credit, debit of prepaid betaalkaarten) samen goed voor maar liefst 61,4% van alle betalingen in 2019. In 2018 was dit nog 60%.

Sinds 2014 verzamelt de SCPC heel stilletjes ook informatie over het gebruik van cryptocurrencies. Elk jaar voegen ze meer nieuwe vragen toe. Zo willen ze onder andere het gebruik van Bitcoin, Ethereum en XRP in kaart brengen.

“Ben je bekend met Bitcoin?”

De klassieke vraag is dan ook: “Heb je wel eens gehoord van Bitcoin?” En het antwoord is toch wel indrukwekkend: 70,7% van de respondenten geeft aan bekend te zijn met de naam Bitcoin. Toen de enquête in 2014 begon was dit slechts 45%.

De vervolgvraag is wat minder optimistisch. Deze ging namelijk over het feit of men Bitcoin ook begrijpt, gerangschikt op een schaal van 1 (helemaal niet) tot 5 (extreem goed).

  • 87,4% van de ondervraagden gaf aan Bitcoin “helemaal niet” of “een klein beetje” te begrijpen;
  • Deze mate van kennis is sinds 2014 constant gebleven;
  • Van de ruim 3000 deelnemers hadden maar 35 respondenten ook echt Bitcoin in bezit. Dat komt neer op 1,0%.

Hoe komt dat zo? Waar komt dit grote verschil tussen ‘bekend zijn met’ en ‘in bezit hebben van’ Bitcoin vandaan? Finance Yahoo maakt hierbij een vergelijking het met base jumpen. Iedereen kent het wel, maar niet iedereen heeft de lef om het te doen.

De drempel om Bitcoin te kopen is blijkbaar erg hoog, of de verhalen erover zijn te negatief waardoor men niet besluit om in te stappen. Heb jij vragen over de aankoop van jouw eerste BTC? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *