Crypto onderzoek, 5 van de 6 mensen hebben nog nooit van Bitcoin gehoord

De grootste Turkse crypto exchange Paribu had een eenvoudig doel, namelijk het vinden van 1.000 burgers uit Turkije die ooit iets gehoord hebben van cryptovaluta. Na ruim 6.000 video-interviews tijdens het COVID-19 tijdperk hebben de gerapporteerde resultaten een grote mythe over het Turkse crypto-ecosysteem ontkracht.

In een eerder rapport werd namelijk vermeld dat ruim een op de vijf personen in Turkije in het bezit is van crypto. Dit heeft ertoe geleidt dat veel internationale handelaars interesse kregen in Turkije als crypto-epicentrum. Dit onderzoek is uitgevoerd door Statistia waarbij ruim 18 landen uitgingen van 1.000 respondenten. Volgens dat onderzoek was Turkije een wereldleider in crypto-adoptie.

Nieuw onderzoek van Paribu

Uit het nieuwe onderzoek van Paribu dat 23 juli werd gepubliceerd, wordt een contrast tussen een eerdere wereldwijd rapport en het huidige gebruik van Turkse bevolking uitgelicht. Hieruit blijkt dat cryptogebruik bij Turkse bevolking eigenlijk minder is dan 1%. Hetzelfde onderzoek is uitgevoerd door Akademetre Research Company in opdracht van Paribu om zodoende de onafhankelijk te waarborgen. De resultaten zijn wederom openbaar gemaakt in de Cryptocurrency Awareness and Perception Survey rapport.

Eerder onderzoek niet valide

Uit beide onderzoeken is gebleken dat vijf op de zes mensen nog nooit van Bitcoin heeft gehoord. Het rapport benadrukt dat ruim 6.253 respondenten zijn gevraagd en dat slechts 44 van deze personen in cryptovaluta handelt. Dit komt erop neer dat slechts 0,7% van de Turken in verhouding ooit crypto gekocht of verhandeld heeft. Bovendien heeft 97% van de respondenten geen idee dat de blockchain technologie wordt gebruikt om cryptocurrencies uit te geven en te beheren. Het mag dus duidelijk zijn dat het eerste rapport niet valide is.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *