Ethereum (ETH) wordt morgen 5 jaar oud, deze grote bedrijven geloven in de toekomst van ETH

Morgen, 30 juli, is het Ethereums (ETH) vijfde verjaardag. Het ecosysteem van het blockchain-project heeft de afgelopen jaren een flinke groei doorgemaakt en dat is onder andere te zien aan het aantal multinationale bedrijven dat oplossingen bovenop Ethereum bouwt. In dit artikel lees je over een aantal grote bedrijven die vertrouwen hebben in de toekomst van Ethereum.

Maar eerst een korte geschiedenisles! Ethereum werd in 2014 al voorgesteld door Vitalik Buterin. Hij vond dat Bitcoin (BTC) een programmeertaal moest hebben zodat er applicaties op de blockchain ontwikkeld konden worden. Hier kreeg hij destijds geen steun voor. Buterin besloot daarom een volledig nieuw platform op te zetten.

De uiteindelijke livegang van Ethereum vond op 30 juli 2015 plaats. Buterin is overigens niet de enige oprichter van het netwerk, uiteindelijk voegden een groot aantal ontwikkelaars zich bij hem waaronder Charles Hoskinson en Mihai Alisie. Op 30 juli 2015 zag Ethereum dus het licht, het eerste platform waarop smart contracts gebouwd konden worden.

Dit zorgde ervoor dat het netwerk niet enkel transacties kon verwerken, zoals dat wel het geval is bij Bitcoin. Ethereum smart contracts kunnen namelijk meta data van een transactie bevatten en kunnen zo een verantwoordelijke transactie bewerkstelligen waar zender en ontvanger niet onderuit komen. Kortom, twee partijen gaan een overeenkomst aan waarbij geen van de partijen er meer onderuit kan komen dankzij de gedecentraliseerde aard van blockchain. Alles staat vastgelegd en niets kan veranderd worden.

ING en Ubisoft werken met Ethereum

Deze extra functionaliteiten bieden een hele hoop mogelijkheden, zo hebben ook grote bedrijven ontdekt. De Nederlandse ING Bank is daar een van. De bank is al sinds 2017 bezig met Ethereum en was er dus vroeg bij. ING heeft bijvoorbeeld een project ontwikkeld waarmee het verwerken van handelsdocumenten gestroomlijnd wordt, Komgo genaamd.

Een andere bekende naam die op Ethereum bouwt is game-ontwikkelaar Ubisoft. Het bedrijf ontwikkelde Rabbids, een spel dat op de bekende Cryptokitties lijkt. Dankzij Ethereums blockchain kunnen digitale objecten uniek zijn, wat een enorme kans biedt voor de game-industrie, zo vindt ook Craig Russo van Polyient Games.

De lijst met grote bedrijven die met Ethereum werken is de afgelopen jaren steeds langer geworden en met de komst van Ethereum 2.0, dat het netwerk een stuk sneller en efficiënter moet maken, zal deze lijst in de komende jaren mogelijk nog langer worden!

The post Ethereum (ETH) wordt morgen 5 jaar oud, deze grote bedrijven geloven in de toekomst van ETH appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *