Het nieuwe project van Bitpay

 We zien namelijk dat crypto ook fysiek een steeds grotere rol gaat spelen. Zo is er een tijdje geleden nieuws uitgekomen dat Bitpay een eigen creditcard heeft gemaakt die volledig draait op cryptocurrency. Dit zou betekenen dat je naast het beleggen in crypto ook gewoon kunt betalen met cryptovaluta. Aangezien het handig is om hier wat dieper op in te gaan hebben we in dit artikel het nodige voor je op een rijtje gezet. Door dit artikel goed door te nemen krijg je een beter inzicht in het project.

Wat is er aangekondigd?

Blockchain payments provider Bitpay heeft een prepaid debetkaart gelanceerd waarmee Amerikaanse klanten hun crypto-bezit als fiat valuta kunnen uitgeven. Hij heet BitPay Card en is verstrekt via Mastercard. Deze kaart stelt Amerikaanse gebruikers in staat om bitcoin of andere cryptocurrencies uit te geven in winkels die wereldwijd Mastercard debetkaarten accepteren.

De dienst maakt het mogelijk om “instant reloads” in Amerikaanse dollars uit te geven aan de klanten. Het kan ook worden gebruikt voor online aankopen of het opnemen van contant geld bij geldautomaten. Hoewel het op dit moment alleen nog maar gebruikt wordt in de VS is de kans groot dat dit in de toekomst anders zal zijn. We zien namelijk dat Bitpay een groot bedrijf wordt en dat veel landen al interesse hebben in deze bijzondere dienst.

Het concept achter Bitpay

BitPay zegt dat het geen enkele vergoeding voor crypto tot fiat conversies zal vergen, hoewel het niet vermeldt hoeveel de transactiekosten zijn. Gebruikers zullen $2,50 betalen om contant geld uit een geldautomaat te nemen en 3% om te wisselen in vreemde valuta, aldus de productpagina. Op vrijwel dezelfde manier als een normale krediet- of debetkaart werkt, maakt de kaart gebruik van een EMV-chip voor contactloze betalingen en biedt het extra veiligheid.

BitPay Card kan ook functioneren als een virtuele kaart die gekoppeld is aan de BitPay-app met ondersteuning voor bitcoin, bitcoin cash, ether, XRP en andere coins zoals GUSD, USDC, PAX en BUSD. Voor de BitPay Card wordt een dagelijkse laad- en bestedingslimiet van $10.000 toegepast met een maximum saldo van $25.000. Mensen over heel Europa kunnen zich inschrijven op een wachtlijst voor de kaart. Mocht hij hier in Nederland uitkomen dan ben je de eerste.

Mastercard was al positief over crypto

Het is overigens al voor een langere tijd zo dat Mastercard heeft getoond in de techniek achter de cryptocurrencies. Mastercard wil al een lange tijd aantal professionals op het gebied van de blockchain inhuren in een poging om cryptocurrency- en portemonnee producten te ontwikkelen. Mastercard is lid van de Libra Association. Dit is natuurlijk Facebook’s aankomende cryptocurrency. De munt heet Libra.

Facebook zelf werft nu actief personeel aan voor zijn portemonnee, alhoewel het recentelijk aangeklaagd geweest is door Jort Kelder over Bitcoin, Calibra, maar heeft toegezegd de vrije concurrentie van portemonnees binnen het ecosysteem van Libra toe te staan tijdens de hoorzittingen van het Huis en de Senaat in juli. Dit zou betekenen dat ook Mastercard zelf mogelijk binnenkort met een eigen speciale creditcard zal komen voor het betalen in cryptovaluta.

Voor iedereen met cryptocurrency is dit goed nieuws, ook al zal je mogelijk geen gebruik maken van de kaart. Het laat namelijk zien dat de markt veel groei doormaakt en dat de cryptocurrencies echt een belangrijke rol gaan spelen in ons dagelijks leven. Als dit bekend wordt zullen ook de koersen gaan stijgen. Dit brengt met zich mee dat je aardig wat kunt verdienen aan de handel. Een prima moment dus om zelf ook in te stappen in de bijzondere crypto markt!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *