Institutionele vraag naar Bitcoin in tweede kwartaal 2020 gestegen

Ten opzichte van het begin van 2020 is de institutionele vraag naar Bitcoin (BTC) toegenomen. Vooral in het tweede kwartaal van dit jaar is de vraag flink toegenomen, blijkt uit de statistieken. Zo heeft Grayscale bijvoorbeeld ontzettend veel kapitaal in Bitcoin geïnvesteerd. De beleggingsonderneming staat inmiddels zelfs bekend om de Grayscale Bitcoin Trust.

Live Bitcoin Euro Koers

Vraag naar Bitcoin flink gestegen

Terwijl vraag naar Bitcoin in de eerste drie maanden van 2020 nog rustig steeg, was de stijging van maart tot juni een stuk groter. Een mogelijke verklaring voor die plotselinge toename in vraag is de crash begin maart. De prijs daalde toen even naar minder dan $3.600 op BitMEX. In de 72 uur die volgden stegen de volumes in de exchanges aanzienlijk.

Institutionele beleggers kochten waarschijnlijk grote hoeveelheden BTC na de grote correctie. Er zijn ook andere belangrijke statistieken waaraan we kunnen zien dat de institutionele vraag naar Bitcoin is gestegen, met name in het tweede kwartaal van 2020.

Banken beginnen custodians te exploiteren

Sinds januari 2020 zijn grote banken in Azië, Europa en de Verenigde Staten begonnen met het voorbereiden van bewaardiensten. Dat betekent dat zij hier ook een stijgende vraag naar zien. Zo ging Julius Baer, de grootste bank van Zwitserland bijvoorbeeld al een samenwerkingsverband aan met Seba. Twee maanden later deed Kookmin, de grootste bank van Zuid-Korea, een handelsmerkaanvraag. Daaraan kon men afleiden dat ook deze bank zich in crypto lijkt te verdiepen. Zo volgen er steeds meer banken.

Steeds meer financiële instellingen ondersteunen crypto

Ook steeds meer financiële instellingen lijken crypto te gaan ondersteunen. Dat ondanks het feit dat er vanuit leidinggevenden binnen die branche veel kritiek op crypto is geweest. Mastercard en Visa zijn bijvoorbeeld al bezig om ondersteuning te gaan bieden voor betalingen in crypto.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *