Miljonair geeft Bitcoin weg, maar is het verstandig?

Om de massale adoptie van crypto te bevorderen, heeft miljonair Bill Pulte dit jaar voor bijna $150.000 weggeven. Sommige critici maken zich nu echter zorgen dat oplichters zich nu als hem voor kunnen doen en dat neppe weggeefacties betrouwbaarder overkomen. Andere geloven dat de miljonair niet alleen goede bedoelingen heeft, maar vooral zijn eigen imago wil boosten. Pulte heeft op dit moment bijna 3.000.000 volgers op Twitter. Dat is een stijging van 10.000 ten opzichte van juli vorig jaar.

Op 9 juli berichtte Pulte op zijn twitter dat hij via de CashApp geld zou doneren aan gebruikers die zijn berichten retweeten of er een reactie onder zouden plaatsen. De volgende dag had hij $625 weggegeven waarmee zijn volgers Bitcoin konden kopen. Pulte geeft aan dat het geld gebruikt moest worden om Bitcoin van te halen, omdat de waarde in de toekomst zal stijgen.

Ontzettend veel geld weggegeven

Pulte heeft deze maand $5625 weggegeven. Vorige maand bedroegen zijn donaties meer dan $18.000. Pulte heeft de afgelopen maanden veel cash weggegeven en in sommige gevallen zelfs gratis auto’s. Hij geeft echter de voorkeur aan het weggeven van crypto, om er zo voor te zorgen dat meer mensen crypto adopteren.

Pulte houdt goed bij wie zijn donaties hebben ontvangen. De donaties varieren van $10 tot $15.000. Bill Pulte is de kleinzoon van miljardair William John Pulte en heeft een deel van zijn vermogen geërfd. Pulte beweert 11 Bitcoin te bezitten, met een waarde van omgerekend meer dan $100.000. 

Ideaal voor scammers?

Pulte lijkt echt gratis geld weg te geven. Zijn account is geverifieerd en hij geeft ook interviews. Hij heeft zelfs de goedkeuring van een aantal grote Youtubers en van de president van de Verenigde Staten, Donald Trump. In de wereld van crypto houden scammers echter regelmatig neppe weggeefacties. Mogelijk zal men hen nou eerder geloven.

Top 5 Cryptovaluta Brokers

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *