‘Mogelijk verbod op Bitcoin door Amerikaanse regelgevers ligt achter ons’

Bitcoin is in de Verenigde Staten het stadium voorbij waarin het verboden kan worden. Dat stelt Barry Silbert. Hij is de CEO van Grayscale, de partij de het afgelopen jaar gigantisch veel Bitcoin heeft opgekocht voor het GBTC Trust fonds.

Regulering van Bitcoin

Volgens de topman kunnen toezichthouders nu niet meer terug om om de asset te verbieden. Op 16 juli zei de CEO in een webinar met investeerders dat hij “voorzichtig optimistisch” was over de regelgeving in de VS. Het gaat er volgens hem in ieder geval niet slechter op worden voor de cryptomunt.

“Voor de allereerste keer zijn we voorbij het risico dat een ‘bitcoin ban’ realiteit wordt. Er is genoeg steun in DC onder beleidsmakers en regelgevers dat Bitcoin het bestaansrecht heeft en dat ze het uiteindelijk niet kunnen verbieden.”

Met DC doelt Silbert op Washington D.C., zoals wij in zeggen dat er ‘in Den Haag’ steun moet zijn voor bepaalde beslissingen.

Relatie met toezichthouders

De CEO vertelt ook dat relaties met de toezichthouders veel beter is geworden. De oorzaak hiervan zijn de inspanningen van partijen zoals de Blockchain Association. Zij maken zich hard voor de industrie en spreken zich uit namens veel blockchain- en cryptobedrijven tegenover de de SEC.

Ook de steun van Coin Center, een non-profit crypto-belangenbehartiger, is volgens Silbert er belangrijk geweest.

“Als industrie staan we er veel beter dan ooit voor ten opzichte van D.C. [Deze twee groepen] leggen de beleidsmakers uit over de voordelen van deze technologie in deze activaklasse. De tijd van het risico op catastrofale regulering ligt achter ons.”

Het is überhaupt een interessante insteek om over na te denken. Want op welke manier zou Bitcoin te stoppen zijn? Op nationaal vlak zou een land er voor kunnen kiezen om de handel in Bitcoin illegaal te maken. Of door het draaien van nodes of miners te verbieden.

Maar dergelijke oplossingen zorgen er niet voor dat Bitcoin verdwijnt. Het is decentraal en permissieloos, dus is de stekker er niet zomaar uit te trekken. Overigens: het staat in mooi contrast met Libra van Facebook, wat niet op goedkeuring kon rekenen (omdat het geregeld centraal is).

Het afgelopen jaar is de industrie in Amerika flink gegroeid. Uit recent onderzoek bleek dat 14% van de rekenkracht uit de VS komt. Ook dit soort ontwikkelingen dragen er aan bij dat een mogelijk verbod steeds onwaarschijnlijker lijkt.

Grayscale

Vorige week werd nog duidelijk dat Grayscale in het tweede kwartaal van dit kalenderjaar maar liefst voor $751 miljoen aan Bitcoin heeft bijgekocht voor het GBTC fonds.

In totaal heeft de digital asset manager $905,8 miljoen aan digitale activa aan haar fondsen toegevoegd. Hieronder vallen ook andere cryptovaluta zoals Ethereum en Bitcoin Cash. Dat is bijna het dubbele van het vorige kwartaal-record. In Q1 van dit jaar was dat namelijk nog $503,7 miljoen.

Door aandelen van het Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) te kopen, kun je als investeerder de risico’s voor het bewaren van de Bitcoin bij Grayscale leggen. Zij regelen namelijk alles omtrent het veilig opslaan van de private keys.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *