Steeds meer zakelijk gebruik van blockchain en cryptocurrencies

Gepubliceerd op 6 augustus 2020

Cryptocurrency krijgt steeds meer bekendheid. Het is nu zelfs zover dat mensen er betalingen mee kunnen verrichten. Natuurlijk is dit nog geen wettig betaalmiddel en over de hele wereld zijn er slechts enkele bedrijven en winkels die hun klanten de gelegenheid bieden om te betalen in cryptocurrencies. Cryptocurrency is al lang geen klein en alternatief betaalmiddel meer. Steeds meer mensen zien de voordelen ervan in en ook steeds meer bedrijven accepteren deze digitale munten als betaalmiddel. De bekendste cryptocurrencies op dit moment zijn Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Omdat steeds meer bedrijven het gebruik van cryptomunten faciliteren, stijgt ook de prijs van deze munten.

Ondernemers overwegen dus steeds meer om cryptobetalingen te accepteren. Maar waarom stijgt het zakelijk gebruik van de cryptocurrencies? Het accepteren van digitale munten heeft voor ondernemers verschillende voordelen, het is namelijk een veilige manier van betalen, er is geen tussenpartij aanwezig en er zijn dus ook geen transactiekosten en internationale betalingen geschieden heel snel.

Zakelijk gebruik cryptocurrencies

Een van de belangrijkste redenen waarom ondernemers cryptocurrency accepteren in hun bedrijf, is de veiligheid van de munt. Zowel grote als kleine bedrijven stimuleren het betalen met een bankpas of creditcard zoveel als mogelijk. Dit om diefstal te beperken. Maar cryptocurrency zorgt voor nog meer veiligheid. De software is namelijk niet gevoelig voor fraude, want de crypto munten zijn heel sterk beveiligd.

Met cryptovaluta weten ondernemers dus zeker dat ze hun geld veilig ontvangen in hun digitale wallet. Ook de kosten zijn een belangrijke reden om over te stappen naar het gebruik van cryptocurrency. Cryptocurrency is niet aan een bank gekoppeld en er zijn dus ook geen kosten aan verbonden. Het betalen met en accepteren van deze valuta is dus helemaal gratis. Vrijwel iedereen heeft al wel eens gehoord van blockchain. Alle transacties die worden gemaakt worden opgeslagen in de blockchain en zo gecontroleerd door de andere computers in het netwerk.

Er is geen controle vanuit een bank, het systeem houdt zichzelf in stand. Als ondernemer kun je er dus voor kiezen om je klanten te laten betalen in crypto munten. Elke transactie wordt gecheckt en je krijgt je geld in een mum van tijd. Het systeem is hee goed bestand tegen fraude en ben je niet gebonden aan tijdzones. Betalingen worden zo transparanter, controleerbaarder en sneller.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *