Zomerrally op komst: Bitcoin en andere crypto’s schieten voorbij mijlpaal

Na een aantal magere maanden zijn cryptocurrencies met een opvallende opmars bezig. Door de opgelopen waarderingen van aandelen en de lage rentes zijn beleggers avontuurlijker gaan investeren. Daar profiteren niet alleen zilver en goud van, maar ook crypto’s.

Waaronder Bitcoin. ‘S werelds grootste cryptocurrency bleef de afgelopen maanden rond de 9000 dollar hangen. Een prijspunt ver van het record dat de digitale munt ooit vestigde, in 2017. Toen was één Bitcoin op het hoogtepunt maar liefst bijna 20.000 dollar waard.

Bitcoin blijft stijgen

Toch is er hoop, want de munt is flink in waarde aan het stijgen. Afgelopen weekend schoot Bitcoin richting de 10.000 dollar, en inmiddels is de koers zelfs de 11.000 dollar voorbij geraasd.

Nigel Green, oprichter van deVere Group, is zeer optimistisch: „De bitcoin krijgt steeds meer de reputatie van digitaal goud. Tot dusverre staat goud bekend als de ultieme veilige haven, maar de bitcoin zou goud in de toekomst van deze positie kunnen verdringen omdat de wereld steeds meer technologiegedreven wordt.”

Ook Salah Bouhmidi, hoofd financiële markten bij broker IG, ziet een mooie basis voor verdere groei. Hij wijst erop dat de aandelenmarkten een stuk duurder zijn geworden. Ook zijn obligaties volgens hem nu een stuk onaantrekkelijker door de lage rentes. “Beleggers gaan dus op zoek naar alternatieven,” aldus de expert.

Mooie zomer voor de boeg

Hij wijst rop dat de spanningen tussen de Verenigde Staten en China zeker een rol spelen. “In het verleden zagen we ook dat Bitcoin daarvan profiteert.” China staat er bekend om dat daar het meeste gehandeld wordt in cryptocurrencies.

Bouhmidi verwacht een mooie zomer voor Bitcoin. “Ik zie 14.000 dollar als koersdoel, de toppen die in de zomer van 2019 werden bereikt.” Wel waarschuwt hij voor een tweede golf in de huidige pandemie: “Die zou volledig roet in het eten kunnen gooien. In degelijke panieksituaties zoekt men toch stabiliteit in ouderwetse cash.”

Ook andere crypto’s gaan hard

Op het moment van schrijven heeft Bitcoin een totale marketcap van maar liefst 200 miljard dollar. Daarmee heeft de digitale munt zestig procent van de totale marktwaarde van ale cryptovaluta’s in handen. Ook Ethereum doet het nu erg goed: de op een na grootste cryptocurrency steeg de afgelopen weken nog harder in waarde dan Bitcoin. De munt heeft nu een totale marktwaarde van 35 miljard dollar en is per stuk 320 dollar waard.

Lees ook: Elon Musk legt schrijfster Harry Potter uit wat Bitcoin is (en Twitter ontploft)

Bitcoin Cryptocurrency koersen
(Afbeelding: CoinMarketcap)

DFT

Reageer op artikel:

Zomerrally op komst: Bitcoin en andere crypto’s schieten voorbij mijlpaal

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *