Helpdesk

Onze helpdesk heeft gewijzigde openingstijden. Wij zijn vanaf nu telefonisch bereikbaar op normale werkdagen van 09:00 tot 17:30

Update probleem vragenlijst

Beste Cliënt, in de nieuwste versie van de Byecoin App (2.0.12) in de Google Play Store en de Apple app store is het technische probleem met de vragenlijst opgelost. Het is in deze versie mogelijk om de vragenlijst af te ronden.

Probleem met vragenlijst.

Beste Cliënt, er is een probleem ontdekt in onze software, hierdoor is het tijdelijk niet mogelijk om de vragenlijst in te vullen en kun je als gevolg geen virtuele valuta bij ons kopen. Wij zijn druk bezig om dit probleem op te lossen. Zodra het probleem is opgelost zullen we dit hier plaatsen. Excuses voor het ongemakt.

Bitcoin/Ethereum automaten van Byecoin weer operationeel

De Nederlandsche Bank stelt strenge eisen aan bedrijven die virtuele valuta verkopen zoals Bitcoin en Ethereum. Gisteren heeft Byelex Data Solutions BV, opererend onder de naam Byecoin, van De Nederlandsche Bank de registratie verkregen om Bitcoin/Ethereum ATM’s te exploiteren. Via zo’n ATM kan iedereen voor een klein eurobedrag Bitcoin of Ethereum kopen en deze vervolgens veilig bewaren op de eigen mobiele telefoon. Een megastap voor Nederland om kennis te maken met deze revolutionaire munten.

Jaren ervaring

Byecoin heeft inmiddels jaren ervaring opgedaan met het op deze manier verkopen van Bitcoin en Ethereum. Op de Hightech Campus in Eindhoven is een aantal jaren geëxperimenteerd met de technologie, maar ook op Schiphol is een proef gedaan van meer dan één jaar om aan te tonen dat er serieus vraag is naar deze oplossing. Inmiddels heeft Byecoin meer dan 25 ATM’s operationeel in Nederland en België. Tot een jaar geleden opereerden die onder veel minder expliciete controle; inmiddels geldt een aanzienlijk strenger DNB-regime dat het noodzakelijk maakt om een app met een Bitcoin en Ethereum portemonnee te downloaden. Dankzij de registratie van Byecoin is het vanaf heden dus weer mogelijk om direct met cash Bitcoin of Ethereum aan te schaffen.

Grote plannen

De ervaring leert dat erg veel gebruikers het spannend en leerzaam vinden om via een ATM voor kleinere bedragen kennis te maken met Bitcoin en Ethereum. Dankzij deze belangrijke registratie van De Nederlandsche Bank kan Byecoin nu volop doorontwikkelen en investeren in de toekomst. Er liggen plannen klaar om het netwerk van ATM’s in Nederland en België verder te vergroten. Binnen een jaar in elke grote stad minimaal één ATM, dat is het streven. Byecoin voert inmiddels daartoe gesprekken met ketens als Primera.

Leerzaam

Iedereen heeft een mening over BTC. Er doen veel wilde verhalen de ronde. Maar er zijn minstens zo veel super positieve ontwikkelingen. Niet alleen in Nederland maar zeker ook wereldwijd. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen zelf makkelijk kan kennismaken met Bitcoin en Ethereum, de twee grootste cryptovaluta. Sommige prognoses voorspellen dat beide de komende jaren nog zeker tienmaal zoveel waard worden, dit biedt dus kansen als je op zoek bent naar een alternatieve spaarmethode. “Een klein bedrag per week maakt een groot verschil voor je toekomst.”, is dan ook de slogan van Byecoin. En inderdaad: ervaringen uit het verleden bieden geen garantie voor resultaten in de toekomst. Terecht dat DNB eist dat dat voorbehoud overal en altijd wordt meegegeven. Anderzijds: wie niet waagt die niet wint. Het is erg leerzaam om in de praktijk met Bitcoin en Ethereum om te gaan zodat je écht weet wat het is en hoe het werkt.

Disclaimer
Byelex Data Solutions B.V. heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) als aanbieder van cryptodiensten. DNB houdt toezicht op de naleving door Byelex Data Solutions B.V van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977. Byelex Data Solutions B.V staat niet onder prudentieel toezicht van DNB of onder gedragstoezicht van de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht wordt gehouden op financiële eisen of bedrijfsrisico’s en er geen sprake is van specifieke financiële consumentenbescherming.

Byecoin (byecoin.com) is onderdeel van hightech software ontwikkelbedrijf ByeleX. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Herman Vissia: welcome@byecoin.com

New releases Byecoin App.

IOS:

The Byecoin App has now also been release for IOS.

Android:

We’ve release a new version with Improvements to the camera. Check the Playstore to update your App!

Connectivity problemen opgelost!

Connectivity issues zijn verholpen.

Storing bij ISP

Er is op dit moment een grote storing bij onze ISP, als gevolg is het niet mogelijk om gebruik te maken van onze ATMs. Excuses voor het ongemak. Op dit moment zijn er twee ATMs die op die op dit moment werkzaam zijn. Brasserie Tivoli and Byelex Hoofdkantoor.

Dit miljardenbedrijf steekt $250 miljoen in Bitcoin en goud vanwege inflatie

Bitcoin BTC update

Een Amerikaanse beursgenoteerde firma steekt een deel van hun cash in Bitcoin (BTC) vanwege inflatie. Een nieuwe fase voor deze assetklasse?

Het bericht Dit miljardenbedrijf steekt $250 miljoen in Bitcoin en goud vanwege inflatie verscheen eerst op Bitcoin Magazine.

Bron: bitcoinmagazine.nl

Lees hier het hele artikel

  Categories:

Cryptojacking: computers als geldmachines

Denken we alle trucjes van internetschurken inmiddels wel te kennen, komen ze met een nieuwe valstrik: cryptojacking. Bij deze vorm van digitale diefstal zijn ze niet uit op je gegevens, maar op je computerkracht. Hoe werkt dat, en wat heeft het voor gevolgen?

Steeds meer is het internet in de afgelopen twintig jaar deel gaan uitmaken van ons dagelijks leven: zo onderhouden we sociale contacten via online-netwerken, en ook zakelijke beslissingen worden langs die weg opgeslagen. Dat heeft tal van voordelen.

Maar er is ook een groot nadeel, want cybercriminaliteit kan hierdoor vele vormen aannemen, van identiteitsfraude tot en met het stelen van gegevens. Bedrijven zijn dan ook genoodzaakt om zich hier goed tegen te beveiligen. En ook gewone burgers krijgen – bijvoorbeeld in de vorm van linkjes in e-mails en appjes van iemand die zich als een bekende bank voordoet – met deze vorm van misdaad te maken.

Slechte netwerkbeveiliging en onwetendheid kunnen tot calamiteiten leiden. Begin dit jaar werd bekend dat de Universiteit Maastricht tonnen losgeld had betaald nadat het computernetwerk door hackers met gijzelsoftware was overgenomen. Soortgelijke incidenten hebben zich recent ook voorgedaan bij onder meer lokale instanties in de Verenigde Staten en een oliemaatschappij in Mexico. Cybercriminaliteit legt soms diensten of overheidsinstanties plat, en dat is uiteraard een groot probleem.

Doorgaans proberen cybercriminelen informatie afhandig te maken van hun slachtoffers. Op die manier proberen ze toegang te krijgen tot bankrekeningen, mailaccounts en andere gevoelige data. En nu is er een nieuwe vorm van online-misdaad, waarbij het niet gaat om het aftroggelen van informatie, maar computerkracht. Welkom in de duistere wereld van cryptojacking.

Dit is het begin van het artikel ‘Computers als geldmachines’ te vinden in KIJK 9/2020. Deze editie ligt in de schappen vanaf 20 augustus tot en met 16 september.

Meer informatie:

Tekst: Robert Hoogendoorn

Openingsbeeld: 123RF

Steeds meer zakelijk gebruik van blockchain en cryptocurrencies

Gepubliceerd op 6 augustus 2020

Cryptocurrency krijgt steeds meer bekendheid. Het is nu zelfs zover dat mensen er betalingen mee kunnen verrichten. Natuurlijk is dit nog geen wettig betaalmiddel en over de hele wereld zijn er slechts enkele bedrijven en winkels die hun klanten de gelegenheid bieden om te betalen in cryptocurrencies. Cryptocurrency is al lang geen klein en alternatief betaalmiddel meer. Steeds meer mensen zien de voordelen ervan in en ook steeds meer bedrijven accepteren deze digitale munten als betaalmiddel. De bekendste cryptocurrencies op dit moment zijn Bitcoin, Litecoin en Ethereum. Omdat steeds meer bedrijven het gebruik van cryptomunten faciliteren, stijgt ook de prijs van deze munten.

Ondernemers overwegen dus steeds meer om cryptobetalingen te accepteren. Maar waarom stijgt het zakelijk gebruik van de cryptocurrencies? Het accepteren van digitale munten heeft voor ondernemers verschillende voordelen, het is namelijk een veilige manier van betalen, er is geen tussenpartij aanwezig en er zijn dus ook geen transactiekosten en internationale betalingen geschieden heel snel.

Zakelijk gebruik cryptocurrencies

Een van de belangrijkste redenen waarom ondernemers cryptocurrency accepteren in hun bedrijf, is de veiligheid van de munt. Zowel grote als kleine bedrijven stimuleren het betalen met een bankpas of creditcard zoveel als mogelijk. Dit om diefstal te beperken. Maar cryptocurrency zorgt voor nog meer veiligheid. De software is namelijk niet gevoelig voor fraude, want de crypto munten zijn heel sterk beveiligd.

Met cryptovaluta weten ondernemers dus zeker dat ze hun geld veilig ontvangen in hun digitale wallet. Ook de kosten zijn een belangrijke reden om over te stappen naar het gebruik van cryptocurrency. Cryptocurrency is niet aan een bank gekoppeld en er zijn dus ook geen kosten aan verbonden. Het betalen met en accepteren van deze valuta is dus helemaal gratis. Vrijwel iedereen heeft al wel eens gehoord van blockchain. Alle transacties die worden gemaakt worden opgeslagen in de blockchain en zo gecontroleerd door de andere computers in het netwerk.

Er is geen controle vanuit een bank, het systeem houdt zichzelf in stand. Als ondernemer kun je er dus voor kiezen om je klanten te laten betalen in crypto munten. Elke transactie wordt gecheckt en je krijgt je geld in een mum van tijd. Het systeem is hee goed bestand tegen fraude en ben je niet gebonden aan tijdzones. Betalingen worden zo transparanter, controleerbaarder en sneller.