Helpdesk

Onze helpdesk heeft gewijzigde openingstijden. Wij zijn vanaf nu telefonisch bereikbaar op normale werkdagen van 09:00 tot 17:30

Update probleem vragenlijst

Beste Cliënt, in de nieuwste versie van de Byecoin App (2.0.12) in de Google Play Store en de Apple app store is het technische probleem met de vragenlijst opgelost. Het is in deze versie mogelijk om de vragenlijst af te ronden.

Probleem met vragenlijst.

Beste Cliënt, er is een probleem ontdekt in onze software, hierdoor is het tijdelijk niet mogelijk om de vragenlijst in te vullen en kun je als gevolg geen virtuele valuta bij ons kopen. Wij zijn druk bezig om dit probleem op te lossen. Zodra het probleem is opgelost zullen we dit hier plaatsen. Excuses voor het ongemakt.

Bitcoin/Ethereum automaten van Byecoin weer operationeel

De Nederlandsche Bank stelt strenge eisen aan bedrijven die virtuele valuta verkopen zoals Bitcoin en Ethereum. Gisteren heeft Byelex Data Solutions BV, opererend onder de naam Byecoin, van De Nederlandsche Bank de registratie verkregen om Bitcoin/Ethereum ATM’s te exploiteren. Via zo’n ATM kan iedereen voor een klein eurobedrag Bitcoin of Ethereum kopen en deze vervolgens veilig bewaren op de eigen mobiele telefoon. Een megastap voor Nederland om kennis te maken met deze revolutionaire munten.

Jaren ervaring

Byecoin heeft inmiddels jaren ervaring opgedaan met het op deze manier verkopen van Bitcoin en Ethereum. Op de Hightech Campus in Eindhoven is een aantal jaren geëxperimenteerd met de technologie, maar ook op Schiphol is een proef gedaan van meer dan één jaar om aan te tonen dat er serieus vraag is naar deze oplossing. Inmiddels heeft Byecoin meer dan 25 ATM’s operationeel in Nederland en België. Tot een jaar geleden opereerden die onder veel minder expliciete controle; inmiddels geldt een aanzienlijk strenger DNB-regime dat het noodzakelijk maakt om een app met een Bitcoin en Ethereum portemonnee te downloaden. Dankzij de registratie van Byecoin is het vanaf heden dus weer mogelijk om direct met cash Bitcoin of Ethereum aan te schaffen.

Grote plannen

De ervaring leert dat erg veel gebruikers het spannend en leerzaam vinden om via een ATM voor kleinere bedragen kennis te maken met Bitcoin en Ethereum. Dankzij deze belangrijke registratie van De Nederlandsche Bank kan Byecoin nu volop doorontwikkelen en investeren in de toekomst. Er liggen plannen klaar om het netwerk van ATM’s in Nederland en België verder te vergroten. Binnen een jaar in elke grote stad minimaal één ATM, dat is het streven. Byecoin voert inmiddels daartoe gesprekken met ketens als Primera.

Leerzaam

Iedereen heeft een mening over BTC. Er doen veel wilde verhalen de ronde. Maar er zijn minstens zo veel super positieve ontwikkelingen. Niet alleen in Nederland maar zeker ook wereldwijd. Daarom is het zo belangrijk dat iedereen zelf makkelijk kan kennismaken met Bitcoin en Ethereum, de twee grootste cryptovaluta. Sommige prognoses voorspellen dat beide de komende jaren nog zeker tienmaal zoveel waard worden, dit biedt dus kansen als je op zoek bent naar een alternatieve spaarmethode. “Een klein bedrag per week maakt een groot verschil voor je toekomst.”, is dan ook de slogan van Byecoin. En inderdaad: ervaringen uit het verleden bieden geen garantie voor resultaten in de toekomst. Terecht dat DNB eist dat dat voorbehoud overal en altijd wordt meegegeven. Anderzijds: wie niet waagt die niet wint. Het is erg leerzaam om in de praktijk met Bitcoin en Ethereum om te gaan zodat je écht weet wat het is en hoe het werkt.

Disclaimer
Byelex Data Solutions B.V. heeft een registratie bij De Nederlandsche Bank N.V. (DNB) als aanbieder van cryptodiensten. DNB houdt toezicht op de naleving door Byelex Data Solutions B.V van de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme en de Sanctiewet 1977. Byelex Data Solutions B.V staat niet onder prudentieel toezicht van DNB of onder gedragstoezicht van de AFM. Dit betekent dat er geen toezicht wordt gehouden op financiële eisen of bedrijfsrisico’s en er geen sprake is van specifieke financiële consumentenbescherming.

Byecoin (byecoin.com) is onderdeel van hightech software ontwikkelbedrijf ByeleX. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Herman Vissia: welcome@byecoin.com

New releases Byecoin App.

IOS:

The Byecoin App has now also been release for IOS.

Android:

We’ve release a new version with Improvements to the camera. Check the Playstore to update your App!

Connectivity problemen opgelost!

Connectivity issues zijn verholpen.

Storing bij ISP

Er is op dit moment een grote storing bij onze ISP, als gevolg is het niet mogelijk om gebruik te maken van onze ATMs. Excuses voor het ongemak. Op dit moment zijn er twee ATMs die op die op dit moment werkzaam zijn. Brasserie Tivoli and Byelex Hoofdkantoor.

Dit zijn de 6 oudste nog actieve Bitcoin (BTC) beurzen

Bitcoin gaat inmiddels alweer meer dan 10 jaar mee. Het begon ooit als ‘gratis’ munt zonder waarde of spotprijs. Echter kwam er een moment dat Bitcoin als activa verhandelbaar werd.

De New Liberty Standard was in oktober 2009 de eerste partij die een exchange rate bijhield. Destijds was het nog $1 per 1,309 BTC. Daarnaast waren BTCC (met de C van China) en Mt. Gox ook grote namen. En natuurlijk is het verhaal van de pizza’s van Laszlo is een populair verhaal over Bitcoin dat ‘een prijs’ kreeg.

In de loop der jaren zijn er veel exchanges opgestaan en verdwenen. In dit artikel zetten we de oudste (nog actieve) exchanges op een rijtje.

Bitcoin.com

We beginnen de lijst met een controversiële handelsplaats. Dit is namelijk Bitcoin.com, dat ergens in de geschiedenis de afslag heeft gemaakt richting Bitcoin Cash. Maar deze website was er in januari 2008 al bij, volgens CoinMarketCap. Wanneer de handel op de exchange van deze website precies begon is niet bekend.

De website is in handen geweest van Roger Ver die het vorig jaar over gaf aan de nieuwe CEO Stefan Rust.

Paymium en The Rock Trading

Volgens CoinMarketCap is de runner-up Paymium al sinds mei 2010 in de markt actief. Op hun eigen website schrijven ze echter dat ze sinds 2011 in Europa ‘crypto’ verkopen. Je kunt er met VISA, SEPA, MasterCard en ApplePay Bitcoin kopen.

De gedeelde runner-up is The Rock Trading. Zij zouden ook sinds januari 2011 hun Bitcoin verkopen. Beide partijen hebben echter een verwaarloosbaar volume

Bitstamp

De nummer vier in de lijst heeft dat namelijk wel. Dit is Bitstamp en zij zijn op moment van schrijven gerangschikt op de 11e positie op CoinMarketCap. Ze zitten sinds de zomer van 2011 in de markt en zijn al die tijd een gerenommeerde naam gebleven/geweest. De beurs is gevestigd in Luxenburg.

Kraken

De nummer vijf uit het rijtje sluit perfect bij Bitstamp aan. Kraken heeft namelijk net zo’n goede track record als Bitstamp. Kraken bestaat al sinds juli 2011 en het was in de beginjaren erg populair omdat je er direct euro’s kon storten. Op moment van schrijven staat de Britse beurs zelfs nog genoteerd als 4e grootste exchange.

Bitonic

We sluiten de top zes af met Neêrlands trots Bitonic. Zij zijn namelijk al sinds maart 2012 in de markt en onderscheiden zich door enkel Bitcoin aan te bieden (en geen altcoins). Ondanks (of juist mede door) deze gedurfde en tevens sterke keuze, is het in Nederland al jaren een gerenommeerde keuze.

Sinds enkele maanden bieden ze ook een handelsplatform aan met orderboek onder de naam BL3P. Bitonic is namelijk een broker waar je tegen een spotprijs Bitcoin op kunt kopen.

Grote exchanges zoals Binance en Coinbase zijn pas respectievelijk in juli 2017 en mei 2014 opgericht. Ook OKEx, Bittrex en Bithumb bestaan sinds 2014.

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.

Bitcoin (BTC) geldautomaten (ATM) in beslag genomen door Duitse autoriteiten

17 bitcoin (BTC) geldautomaten zijn onlangs in Duitsland in beslag genomen. In het buurland mogen alleen cryptocurrency ATM’s staan als de eigenaar de juist vergunning van de financiële toezichthouder ontvangen heeft, de Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht (BaFin).

De bitcoin ATM’s, of BATM’s, zijn eigendom van een bedrijf genaamd de “Shitcoins Club” uit Polen. Het bedrijf had geen vergunning om in Duitsland te opereren. De eigenaar van de Shitcoins Club, Adam Gramowski, kreeg al de opdracht in maart om te staken, maar ging gewoon vrolijk door.

Het Duitse Handelsblatt rapporteerde zo’n twee weken geleden over het bestaan van deze automaten, die draaien zonder vergunning, en dat heeft wellicht geleid tot het ingrijpen van de BaFin.

Het harde optreden van de BaFin is vanwege nieuwe regelgeving omtrent cryptocurrencies in Duitsland. Sinds begin 2020 hanteert het land nieuwe toezichtregels in deze sector. Hierdoor is het mogelijk is voor banken om bitcoin op te slaan, maar moeten ook bedrijven de juist vergunningen in handen hebben.

Deze regels vloeien voort uit nieuwe Europese richtlijnen voor anti-witwaspraktijken, ook bekend als AMLD5. In Nederland wordt een nog strengere interpretatie van deze richtlijnen gehanteerd.

Gegevens van Coin ATM Radar tonen aan dat er nu 51 Bitcoin ATM’s staan in Duitsland, hetzelfde aantal als in Nederland. In vergelijking staan er bijna 7.000 in de VS. De Shitcoin Club heeft over heel Europa automaten staan, waaronder 9 in Nederland. Hoe lang deze nog zullen blijven staan is dan ook maar de vraag.

Onlangs namen de Duitse autoriteiten ook bitcoin en bitcoin cash (BCH) ter waarde van 25 miljoen euro in beslag. Het geld was afkomstig van een illegale streaming website.

The post Bitcoin (BTC) geldautomaten (ATM) in beslag genomen door Duitse autoriteiten appeared first on Crypto Insiders.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Abonneer je dan op onze push-berichten op Telegram of Twitter.
Heb je vragen of wil je in contact komen met andere crypto fanaten join dan onze  Telegram chat of Facebook pagina!

Deel dit bericht

Bitcoin transacties boven $1 miljoen gegroeid: is het grote geld wakker?

Heeft het grote geld Bitcoin (BTC) nu echt ontdekt? Chainalysis concludeert dat het aantal grote Bitcoin transacties van minstens $1 miljoen sinds eind 2019 is toegenomen.

Bitcoin transacties boven $1 miljoen

Chainalysis is een bedrijf die in opdracht van bedrijven en overheden de blockchain analyseert.

Door het pseudo-anonieme karakter van Bitcoin transacties is een bitcoin adres te koppelen aan een identiteit.

Dat kan een ‘hot’ wallet van exchange zijn, of een institutionele partij die fysieke bitcoins aanschaft. Zoals Bitcoin is een relatief kleine asset in vergelijking met bijvoorbeeld met goud.

Een groot deel van de bestaande beleggingsfondsen, pensioenfondsen en verzekeraars moeten BTC nog ontdekken. Chainalysis concludeert dat:

  • Sinds eind 2019 deze groep aan professionele beleggers actiever is
  • Ze de voorkeur geven aan Bitcoin en andere cryptovaluta grotendeels links liggen

Whales

Vervolgens hebben ze de transacties ingedeeld in een aantal categorieën. In de onderstaande grafiek zien we dat aandeel ‘$1 miljoen+’ stijgende is.

Dat aandeel ‘professioneel’ is gestegen van 46% eind 2019 naar 57% in mei 2020.

Bitcoin transacties boven de $1 miljoen zijn gestegen de afgelopen maand. Bron: Coin Metrics. 

‘Hedge’

Blijkbaar is er een groeiende groep die gelooft dat Bitcoin een ‘hedge’ is in het huidige geldstelsel. Doordat centrale banken de voorraad aan fiat geld continu verruimen, is er sprake van een geldontwaarding. En dat is ongewenst voor partijen met héél véél cash op de balans.

Daardoor zijn onder meer de aandelenkoersen gestegen de afgelopen maanden maar nu lijken goud en Bitcoin aan de beurt.

Kimberly Grauer van Chainalysis vertalt aan Decrypt:

‘Bitcoin geniet steeds meer vertrouwen van overheden en financiële instellingen. Die legitimiteit leidt tot meer investeringen. In onze ogen is dit nog maar het begin, want deze markt is nog onvolwassen en gefragmenteerd’.


Bitcoin (BTC) prijs

Bitcoin is de best presterende asset van 2020 met een rendement van ruim 50% tot nu toe. De koers lijkt aanstaande om de weerstand bij $12.000 te breken. Waarmee de saaie range tussen $9.200 en $9.500 in de maanden mei tot en met juli voorbij lijkt.

Bovendien is het sentiment in de markt daardoor positief. Getuige een score van ’77’ op de Fear & Greed Index van Alternative.me. Deze samengestelde index neemt de volgende variabelen mee waaronder volatiliteit, handelsvolume en Google Trends.

Vanaf vrijdag 24 juli ligt het sentiment van deze index boven een score van ’50’ om er niet meer onder te raken. Is dit onderdeel van een trend richting een nieuw all-time high?

bitcoin kopen

Disclaimer: Bitcoin Magazine Benelux biedt geen beleggingsadvies. Onze berichten zijn enkel bedoeld voor informatieve doeleinden.